Різне

Молитва, яка змінить ваше життя на краще

Спосіб життя православного християнина, наступного заповідям Господнім і практикуючого щоденні молитви, відвідування храму та православні обряди вже тягне за собою кардинальну зміну життя на краще. Але складаються ситуації, коли просити Господа і святих про допомогу потрібно додатково. Потреба допомоги може бути з питань різного спектру: від простої матеріальної потреби до прохання змінити долю віруючого. Які молитви читати у цьому випадку, скільки і як? Найправильнішу відповідь на це запитання дасть духівник, батюшка, у якого парафіяни регулярно сповідаються. Але, як правило, у більшості випадків святі отці говорять про молитву Миколі Угоднику як одному з найсильніших заступників і помічників віруючих.

Чудеса Миколи Угодника

Миколи Угодника називають по-різному: і Святий Миколай, і Микола Чудотворець, і Микола Мирлікійський. Історія цього святого відома у всьому світі і багато століть асоціюється з чудесами, які він чинив за життя і після смерті.

Сам святий жив у III столітті після Різдва Христового і за все своє благочестиве життя здійснив безліч чудес. Одна з найвідоміших історій розповідає про те, як він таємно допоміг збіднілий багатію не вкинути свою душу і трьох дочок у гріх. Коли злиденний батько сімейства мав намір віддати своїх незаміжніх красунь у блуд, щоб хоч якось прогодуватися, Микола Угодник таємно подарував йому три мішечки із золотом. Це допомогло сім’ї вдало видати дівчат заміж та уникнути ганебної та грішної долі.

Також святий зумів приборкати морську стихію, що розбушувалась на шляху до Єрусалиму, куди вирушили паломники на кораблі. Однією молитвою він розігнав хмари над судном і врятував команду. Тоді ж він молитвами воскресив корабельника, що впав замертво з щогли. Багато чудес святого Миколая Угодника перераховано у духовній літературі, але за життя він уникав мирської слави і намагався приховати усі свої благодійництва. Після його смерті чудеса продовжували відбуватися з віруючими і відбуваються донині. Мощі та деякі ікони з ликом святого мироточать, а в дні лих чи радості його образ є світові. 19 грудня, в день пам’яті Миколи Чудотворця, вважається, що все, що загадає людина цього дня, неодмінно здійсниться.

Молитва на зміну життя на краще

Тому молитви до Миколи Чудотворця мають колосальну силу для тих, хто вирішив, щоб їхнє життя змінилося на краще. Якщо ви вирішили зав’язати зі згубними звичками, повернути протягом свого життя на краще, благочестивіший бік, зайнятися самовдосконаленням, то звернення до святого допоможе змінити ваше життя. Потрібно пам’ятати, що посил має йти від самого серця, з глибини душі, і тоді допомога прийде.

Нижче представлена молитва, яка допомагає всім, хто щиро просить допомоги – від студентів перед іспитами до породіль та мандрівників.

Молитва святому Миколаю Чудотворцю про допомогу

О, всесвятий Миколай, угодник прегарний Господь, теплий наш заступник і скрізь у скорботах скорий помічник. Допоможи мені, грішному й похмурому, у справжньому житті, благай Господа Бога дарувати мені залишення всіх моїх гріхів, які згрішили від юності моєї, у всьому житті моїм, діломи, і в поході душі моєї помози ми, окаянному, благай Господа Бога, всієї твори Творця, визволити мене повітряних митарств і вічної муки, нехай завжди прославляю Отця, і Сина, і Святого Духа, і твоє милосердя, . Амінь.

А текст цієї молитви чудово змінить життя, долю на краще, якщо читати її 40 днів без перерви (якщо пропустили, доведеться починати відлік заново) перед ликом святого. Це дуже сильна молитва, однак її дія буде відчутною не відразу, потрібно набратися терпіння і смирення. Перед початком молитви краще запалити свічку, важливо зосередитись, очистити помисли та серце від поганих думок, і лише тоді приступати до читання.

Молитва Миколі Чудотворцю, що змінює долю

О, всехвалий і всечесний архієрею, великий чудотворче, святителю Христів, отче Миколає, чоловiче Божий і вірний рабі, чоловікові бажань, судно вибраний, міцний зоряний осяюча і освітлююча всесвіт. Ти є праведник, як фінікс процвітлий, насаджений у дворах Господа свого, живий у Миріх, миром облагоухав еси і міро основне благодаті Божого источаєш. Твоєю ходою, пресвятий отче, морі освятися, коли багато чудесні твоє могутність ходили в град Барський, від сходу до заходу хвалити ім’я Господнє. О презирливий і предивний чудотворчий, швидкий помічник, теплий заступник, пастир передобрий, що рятує словесне стадо від усяких бід! Тобі прославляємо і тобі величаємо, як надію всіх християн, джерела чудес, захистника вірних премудрого вчителя, жадібних годувальника, плачучих веселощів, голих одягу, боля нників свободителя, вдів і сиріт живильника і заступника, цнотливості зберігача, немовлят лагідного карника, старих укріплень, постників наставника, трудяться спокій, жебраків і убогих багате багатство. Почуй нас, що моляться тобі й прибігають до твоєї крові, яви твою представництво про нас до Вишнього, і вислідуй твоїми богоприйнятними молитвами вся корисна для спасіння душ і тіл наших. будь-яку країну християнську, і люди, що живуть від будь-якого озлоблення поміччю твоєю, дуже бо, веми, як багато може молитва праведного, що поспішає на благо; тобі ж праведного, по Преблагословенній Діві Марії, предстателя до Всемилостивого Бога імами, і до твого, преподобного отче, теплого клопотання і заступництва смиренно припливаємо: ти нас дотримайся ворогів, згуби, труса, града, глада 11 Потопа, вогню, мечі, наші іноплемінники, і в усяких бідах і скорботах наших подай нам руку допомоги, і відверни двері милосердя Божого. наших, пов’язані вузами гріховими, і ніколи волі творця нашого сотворихом ні зберегти наказів Його. Тим же схиляємо коліна скорботна й смиренна серця нашого до свого основоположника, і твого батьківського заступу до Нього просимо: допоможи нам, угодники Божі, щоб не згинули на нас. Які речі супротивні, управи ум наш і зміцни серце наше в правій вірі, в якій твоїй представництві й клопотанням, ні ранами, ні нареченням, ні мором, ні яким гнівом від Творця свого применшення будемо, але мирне тут поживемо життям і бачиш. ще Отця і Сина і Святого Духа, Єдинаго в Троїці славного Бога і поклоняється, нині, і повсякчас, і на віки віків. Амінь.

Звертаючись до святих, не можна сподіватися тільки на молитви, які змінюють життя на краще, думаючи, що тільки однією цією дією все і обмежиться. Потрібно самому докладати зусиль, збагачувати своє життя богоугодними вчинками, працювати над собою та усвідомлено проживати кожен дарований Господом день.