Різне

Молитва Миколі Чудотворцю про зцілення від хвороби

У всьому православ’ї, та й у католицькій традиції теж саме Микола Угодник є одним із найшанованіших святим. До нього звертаються практично всі віруючі, і скрізь святитель користується шануванням. Вимовлена щиро молитва Миколі Чудотворцю про зцілення хвороби вважається особливо дієвою. Адже саме до нього звертаються, коли неможливо чекати, коли допомога потрібна в безнадійних обставинах. Як свідчать багато віруючих, така допомога справді з’являється і часто чудовим чином.

Коли звернутися з молитвою

Сучасна медицина досягла істотних висот, але при цьому практично при кожній лікарні є власний храм, невелика капличка або хоча б кімнатка з образами для молитви. Цей факт можна пояснити, адже молитва Миколі Чудотворцю про зцілення багаторазово допомагала людям.

Найдивовижніше тут полягає в тому, коли звернення допомагало краще сучасної медицини або коли медицина взагалі нічого не могла зробити.

Є зафіксовані свідчення ситуацій, коли лікування та одужання хворого не зрозуміло якимись логічними доказами, але є фактом.

Тому звернення до святого Миколая Угодника є актуальним, особливо:

  • перед операціями та початком лікування;
  • перед серйозним обстеженням чи діагностикою;
  • про зцілення від хвороби себе, коли стає важко;
  • якщо інша людина, наприклад, немовля або родич не може або не звик молитися про себе;
  • у процесі лікування тяжкої недуги, наприклад, про лікування раку, у період лікування.

Звичайно, тут не існує якихось суворих розпоряджень, але, ясна річ, звертатися з проханням про зцілення нежиті виглядає якось не зовсім розумним і вартим.

Також, коли йдеться про лікування дитини часто корисніше не бігти відразу до образу, а користуватися ефективними методиками лікування. Адже деякі хвороби даються людям для того, щоб мати можливість трохи подумати і відволіктися від суєти повсякденності, вони потрібні саме для того, щоб люди думали про Господа.

Як молитися Миколі Чудотворцю

Вибрана молитва про зцілення хворого Миколі Чудотворцю в ідеальному варіанті читається:

  • на самоті, перед чином;
  • напам’ять, щиро та зосереджено;
  • протягом певної кількості днів, наприклад, береться послух читати акафіст 40 днів;
  • стільки разів, щоб відчути прийняття святим вашого прохання.

Незалежно від того, чи отримано зцілення від хвороби відразу або доводиться чекати, потрібно продовжувати молитися Миколі Чудотворцю. При цьому з кожним разом потрібно глибше вникати в цей процес, набувати великої віри і продовжувати душевно працювати.

Молитва про зцілення від хвороби Миколі Чудотворцю

О всесвятий Миколай, угоднику неабиякий Господній, теплий наш заступнику, і скрізь у скорботах швидкий помічник, допоможи мені, грішному й похмурому, в сьогоденному житті, вмоли Господа Бога, дарувати мені залишення всіх моїх гріхів, які згрішили від неї. моїм, ділом, словом, помислом і всіма моїми почуттями; і наприкінці душі моєї допоможи мені окаянному, благай Господа Бога всієї тварі Творця, визволити мене повітряних поневірянь і вічної муки, нехай завжди прославляю Отця, і Сина, і Святого Духа, і твоє милостиве предстання, нині і повсякчас, і на віки. Амінь.

Молитва Миколі Чудотворцю про здоров’я хворого

Молитва читається перед образом святого старця (як у храмі, так і вдома). Читати молитовний текст дозволяється і для себе, і для своїх родичів та близьких, замість дужок підставляючи ім’я хворої людини.

О, добрий наш пастирю і богомудрий наставнику, святителю Христа Миколая! Почуй нас грішних (імена), що моляться тобі і закликають у допомогу скору твою представництво; бач нас недужих, звідусіль уловлюваних, усякого добра позбавлених і розумом від малодушності потьмарених; Потчиться, угодник Божий, не залишити нас у гріховному полоні бути, нехай не будемо в радість ворогом нашим і не помремо в лукавих діяннях наших. Моли за нас негідних Створителя нашого і Владику, Йому ти з безтілесними ликами чекаєш: милостива до нас сотвори Бога нашого в нинішньому житті і в майбутньому віку, нехай віддасть нам по ділам на діло Гості віддасть нам. Бо клопотання на твоє клопотання, хвалимось твоїм заступництвом, заступ твоє на допомогу покликаємо, і до пресвятого образу твого припадаюче, допоможи просимо від нас, нагодуй, Ні страстів і бід тих, що повстають на нас, так святих твоїх молитв не буде нас напасти, і не зануримося в гріховній грімні і в тині пристрастей наших. Молі, святителю Христа Миколая, Христа Бога нашого, нехай дасть нам мирне життя і залишення гріхів; Амінь.