Різне

Молитва Миколі Чудотворцю про допомогу у грошах

Святі оберігають грішних людей та допомагають на життєвому шляху. Щоб отримати деяку допомогу, звертаються до цих великих подвижників духу. Наприклад, молитва Миколі Чудотворцю про допомогу в грошах дозволяє певним чином покращити фінансове благополуччя та отримати певну матеріальну підтримку.

Чи дозволено православним молитися про гроші

Саме життя святителя Миколая Чудотворця вказує: гроші можуть бути пущені і на благо і не зовсім. Як відомо, коли, ще молодим, святитель допомагав трьом дівчатам і рятував від розпусти, він спочатку підкинув лише один мішечок золота в будинок, щоб подивитися, як вчинять з ним. Батько сімейства тоді не пустив нові кошти на власний фінансовий добробут або розпусту, а використав мішечок як посаг.

Після цього святитель Микола Угодник підкинув наступний мішечок і знову глянув, і знову не розчарувався. Потім підкинув і третій. Звідси стає зрозуміло – процвітання та фінансова підтримка даються лише тим, хто знає, як розпорядитися цим.

Мирській людині, як правило, потрібно дбати про залучення грошей до добробуту сім’ї. Сам Микола Угодник уберіг трьох молодих дівчат від гріха. Батько цих дівчат не мав грошей і все йшло до того, щоб віддати дівчат блукати, але Микола Чудотворець підкинув кожній по мішечку із золотом і таким чином не лише вберіг від гріха, а й дозволив створити міцні родини.

Зараз багато хто підносить молитви Миколі Угоднику про гроші, про благополуччя для того, щоб теж отримати сімейне щастя або позбутися якихось труднощів. Святий допомагає віруючим.

Резюмуючи, слід зробити простий висновок молитва святому Миколі Чудотворцю на гроші та удачу для православного є цілком дозвільним актом, особливо коли справді є потреба та відповідна мотивація.

Чи слід молитися регулярно

У важкій ситуації цілком актуально періодично читати молитву про допомогу в роботі і грошах російською або староцерковною для того, щоб знайти якийсь спокій і можливості для розвитку власної віри. Наприклад, молитва Миколі Чудотворцеві про гроші може принести благополуччя в сім’ї і дати спокій. Особливо, якщо ви вінчалися, слід прагнути зберегти подружній союз і всіляко намагатися для цього, таке служіння мирської людини – зберігати спокій та благочестя власної сім’ї.

З іншого боку, не слід ставити матеріальне благополуччя в житті вище за все інше і робити тяжіння грошей, головною метою існування. Якщо регулярно молитися з корисливих мотивів, з високою ймовірністю, нічого позитивного з цього не виникне.

Далі пропонується сильна молитва на багатство та удачу Миколі Чудотворцю, яку слід читати у храмі перед образом та поставивши свічку. Також можна молитися і келійно, тобто у власному будинку та відокремленому просторі. Найкраще, звичайно, мати для цього ікону святого, але якщо молитва про допомогу у справах та грошах сказана щиро, то святий і так почує волання віруючого.

Молитви про допомогу у грошах святому Миколаю Чудотворцю

О добрий наш пастирю і богомудрий наставнику, святителю Христу Миколаю! Почуй нас грішних (імена), що моляться тобі і закликають на допомогу швидку твою предстальність: бач нас немічних, звідусіль уловлюваних, всякого блага позбавлених і розумом від малодушності похмурих. Постійся, угодниче Божий, не залиши нас у гріховному полоні бути, нехай не будемо на радість ворогом нашим і не помремо в лукавих діяннях наших. Моли за нас недостойних Творця нашого і Владику, Йому ти з безтілесними ликами чекаєш: милостива до нас створи Бога нашого в теперішньому житті і в майбутньому віці, нехай не віддасть нам за ділом нашим і через нечистоту сердець наших, але за Своєю добротою віддасть нам. На твоє бо клопотання уповаюче, твоїм заступництвом хвалимось, твій заступ на допомогу закликаємо і до пресвятого образу твоєму припадаюче допомоги просимо: визволи нас, угодниче Христів, від лихів на нас, та заради святих твоїх молитов не обійме нас напасти і не погр гріховнішою і в болоті пристрастей наших. Моли, святителю Христа Миколая, Христа Бога нашого, нехай подасть нам мирне життя і залишення гріхів, душам же нашим спасіння і велику милість, нині і повсякчас і на віки віків. Амінь.

Про допомогу в грошах

О, святителю Христу Ніколає! Почуй нас, грішних, що моляться тобі (ім’я) і покликають на допомогу скору твою представність. Милостива до нас створи Бога нашого, та за Своєю благістю подасть нам (зміст прохання). Викупи нас, угоднику Христа, від лих, що на нас, і в усякій життєдайній нужді і потребі посли нам свою допомогу. Амінь.

Про допомогу у роботі

О, всесвятий Миколай, угодник прегарний Господь, теплий наш заступник і скрізь у скорботах скорий помічник. Допоможи мені, грішному й похмурому, у справжньому житті, благай Господа Бога дарувати мені залишення всіх моїх гріхів, які згрішили від юності моєї, у всьому житті моїм, діломи, і в поході душі моєї помози ми, окаянному, благай Господа Бога, всієї твори Творця, визволити мене повітряних митарств і вічної муки, нехай завжди прославляю Отця, і Сина, і Святого Духа, і твоє милосердя, . Амінь.