Різне

Молитви про тих, хто подорожує Миколі Чудотворцю: текст

З життєпису святого Миколая відомо, що він кілька разів був у мореплаваннях. В одній із подорожей на корабель, на якому був Микола Чудотворець, обрушилася страшна буря. У цей момент відбулося диво – святий заспокоїв бурю, що вибухнула, і повернув до життя моряка, який випав за борт і захлинувся. З тих пір читають молитву про подорожуючих Миколі Чудотворцю.

Перед дальньою дорогою рекомендується відвідати храм, і там, перед іконою святого, прочитати молитву. Не зайвим буде попросити у священнослужителя благословення у дорогу. Звичайно, молитву можна прочитати вдома перед образом Миколи Чудотворця. Молитва – це таїнство, особисте прохання до святого, тому її ніколи не читають напоказ. Напередодні від’їзду залишіться в кімнаті, щоб ніхто не заважав, запаліть перед іконою три свічки і вдумливо прочитайте молитву, вона обов’язково буде почута.

Молитва Миколі Чудотворцю перед подорожжю

О, всесвятий Миколай, угодник пречудовий Господній, теплий наш заступник, і скрізь у скорботах швидкий помічник! Допоможи мені грішному й похмурому в цьому житті, благай Господа Бога дарувати мені залишення всіх моїх гріхів, які згрішили від юності моєї, у всьому житті моєму, ділом, словом, помислом і всіма моїми почуттями; і під кінець душі моєї допоможи мені окаянному, благай Господа Бога, всієї творіння Творця, визволити мене повітряних поневірянь і вічної муки: нехай завжди прославляю Отця і Сина і Святого Духа, і твоє милосердне заступництво, нині і повсякчас і на віки віків. Амінь.

Близьким людям, які щиро за вас турбуються, також слід звертатися до Миколи Угодника з молитвою. Не варто забувати про святе і в дорозі. Допоможе молитва Миколі Чудотворцю про тих, хто подорожує машиною, уникнути аварій і труднощів у дорозі.

Молитви читають перед іконами святих, бо це допомагає зосередитись на словах, звернути усі думки до святого.

У дорогу беруть з собою невеликі образи, а в машині можна помістити триптих, складову ікону з трьох частин, на кожній з яких зображені святі: Ісус Христос, Богородиця та Микола Чудотворець. Ці святі бережуть людей від усіх напастей і ніколи не залишать у біді мандрівників під час поїздки.

Молитва для подорожуючих літаком

Літаки стали необхідною частиною нашого життя. Не говорячи про те, що вони дозволяють подивитися весь світ у короткий термін, вони дозволяють сім’ям зблизитися. У багатьох мандрівників знайдуться родичі, часом дуже близькі, які живуть за тисячу кілометрів, і якби кожна зустріч супроводжувалася багатоденною дорогою, підтримувати зв’язок було б набагато складніше.

І хоча літак має низку неперевершених переваг, його експлуатація схильна до ризиків, які можуть призвести до катастрофічних наслідків. Читання молитви Миколі Чудотворцю про мандрівних повітрям не тільки захистить вас, а й заспокоїть. Паніка в польоті стає найгіршим ворогом людини в хвилини небезпеки, тому зберігати спокій і тверезість розуму дуже важливо.

О, добрий наш пастирю і богомудрий наставнику, святителю Христа Миколая! Почуй нас грішних (імена), що моляться тобі і закликають у допомогу скору твою представництво; бач нас недужих, звідусіль уловлюваних, усякого добра позбавлених і розумом від малодушності потьмарених; Потчиться, угодник Божий, не залишити нас у гріховному полоні бути, нехай не будемо в радість ворогом нашим і не помремо в лукавих діяннях наших. Моли за нас негідних Створителя нашого і Владику, Йому ти з безтілесними ликами чекаєш: милостива до нас сотвори Бога нашого в нинішньому житті і в майбутньому віку, нехай віддасть нам по ділам на діло Гості віддасть нам. Бо клопотання на твоє клопотання, хвалимось твоїм заступництвом, заступ твоє на допомогу покликаємо, і до пресвятого образу твого припадаюче, допоможи просимо від нас, нагодуй, Ні страстів і бід тих, що повстають на нас, так святих твоїх молитв не буде нас напасти, і не зануримося в гріховній грімні і в тині пристрастей наших. Молі, святителю Христа Миколая, Христа Бога нашого, нехай дасть нам мирне життя і залишення гріхів; Амінь.

Подорож – це захоплююча пригода, що дарує багато нових емоцій, відкриттів та натхнення. Але водночас це небезпека, незнайомі люди та місця, чужі традиції та порядки. Готуватися до далеких поїздок потрібно ретельно, продумувати все до дрібниць, попередити рідних про місце вашого призначення та дату повернення. Розлука може принести не меншу шкоду, ніж решта, тому потрібно потурбуватися і про свої переживання. Молитва заспокоює душу та очищує розум. Святий Миколай Чудотворець опікується мандрівниками, не залишить одного і обов’язково допоможе, якщо прохання щире.