Різне

Молитва Архангелу Михайлу: дуже сильний захист

Архангел Михаїл – один із найвищих ангелів, якому моляться для дуже сильного захисту. Згідно з Писанням, окрім цього земного світу є і вищий – духовний світ. У ньому живуть розумні миролюбні істоти вищого порядку, ніж люди.

Дні пам’яті:

  • 19 вересня – спогад чуда в Хонех;
  • 21 листопада – Собор

Історія сходження Архангела Михайла

Слово «ангел» перекладається як «вісник», тобто через своїх ангелів Бог передає свою волю будь-якій людині. Приставка «архі» вказує на приналежність деяких ангелів до виконання більш піднесеної місії, ніж у інших.

Архангела Михайла в Писанні називають «вождем воїнства Господнього», «князем» і зображують як основного борця проти нечистого і будь-якого безчинства серед людей. Тому і його церковний титул «архістратиг», інакше кажучи, головний воїн, вождь. Він є ватажком ангелів божих. Саме під його початком билися ангели проти диявола та демонів. І за наказом Бога ще до Різдва Христового він допомагав народові Ізраїлю у боротьбі проти язичників. А Мойсею показував шлях, коли той виводив євреїв із Єгипту. Перед штурмом Єрихона він здався Ісусові Навину. Чимало чудес, які зробив цей ангел, пам’ятає літопис християнської Церкви.

Молитва Архангелу Михаїлу для дуже сильного захисту

На життєвому шляху людині трапляються різні люди – родичі, товариші, співробітники. І не з усіма зберігаються добрі стосунки. Трапляються і конфлікти, зради, брехня. Нерідко друзі перетворюються на лютих ворогів, бажаючи один одному всіляких бід. Буває ще страшніше – люди йдуть до чорних чаклунів, щоб зашкодити тому, хто досадив. Бажаючи захистити себе від поганого впливу, як невеликих пригод, так і істотних, варто попросити підтримки у Небес. Якщо читати щоденну молитву Архангелу Михайлу про захист, можна зберегти себе від поганого ока, злостивців та інших бід. Його вшановує Православна Церква, і визнає найсильнішим захисником душі та тіла християнина. Тому ікона Архангела Михаїла – дуже сильний захист кожного віруючого, і молитви до його образу захистять від будь-якої неприємності.

О, святий Михайло Архангел, світлообразний і грізний Небесного Царя воєводо! Перш за Страшний Суд ослабли ми покаятися від гріхів моїх, від мережі ловлячих спасиду душу мою і приведи ю до сотворілого ю Бога, сидячого на Херувимех, і молися ю в місце покійне. О грізний Воєводо Небесних Сил, Представнику всіх у Престола Владики Христа, хранителю твердий усім чоловіком і мудрий зброяр, міцний Воєводо Небесного Царя! Помилуй мене, грішного, що потребує твого заступу, збережи мене від усіх видимих і невидимих ворог, а більше підкріпи від жаху смертного і від збентеження диявольського і сподоби мене наполегливому. ́ Його. О всесвятий великий Михайло Архістратиже! Не зневажи мене, грішного, що молиться тобі за допомогу і заступництво твоє, у віку цьому й у майбутньому, але спроможи мене там купно з тобою славити Отця і Сина і Святого Духа в ві. Амінь.

Як зображають Архангела?

На образах архангел показаний, що стискає гострий довгий меч. То – знаряддя для перемоги над силами зла, він відсікає страхи та погані переживання людини. Він захищає людей від обману, злості, захищає від спокус. Він – головний захисник для тих, хто дотримується Божих законів. Є одна потужна молитва, написана на паперті церкви Архістратига Михайла, Чудового монастиря у Кремлі, підірваного після жовтневого перевороту. Якщо протягом життя читати щоденну молитву Михайлу Архангелу, то результатом буде найсильніший захист:

  • від нечистих сил;
  • від злісних людей;
  • від виразності та інших магічних маніпуляцій;
  • від спокуси;
  • від несподіваних нападів та пограбувань;
  • від трагедій.

Допомога Архангела Михайла від недуг та недоброзичливців

Тому, як Архангел Михайло очолює військо Боже, до нього часто звертаються про допомогу у рятуванні від хвороб, щоб уберегтися від недоброзичливців, про захист у небезпечні дні для своєї Батьківщини, про повернення солдатів з походів. Молять допомогти при будівництві нового житла – він допоможе щасливому життю і вбереже будинок від бід і грабіжників. Таку молитву Архістратигу Михайлу треба прочитати, щоб позбавитися недуг і недоброзичливців:

О, святий Михайло Архангеле, помилуй нас, грішних, що вимагають твого заступу, збережи нас, раб Божих (імена), від усіх видимих і невидимих ворог, а більше підкріпи від жаху смердного і ти Творцю нашому в годину Страшного і праведного Суду Його. О всесвятий, великий Михайло Архістратиже! Не зневажи нас, грішних, що моляться тобі про допомогу і заступництво твоє в цьому вікі й у майбутньому, але спроможи нас там купно з тобою славити Отця і Сина і Святого Духа на віки віків. Амінь.

Про що моляться Архангелу Михайлу?

Архангелу Михайлу може молитися будь-яка віруюча людина – будь-якого віку, нації, статі. І найбільш важливий атеїст може просити підтримки – і ангел допоможе. Він не відмовить нікому і виявляє заступництво будь-кому, хто йде до нього з відкритим серцем.

  • Молитва про захист у дорозі Архістратигу Михайлу допоможе будь-якому мандрівнику. І при майбутній тривалій поїздці потрібно волати до цього архангела.
  • До нього звертають свої благання і ті, хто не вдається визначитися з метою в житті, або ті, хто зійшов зі свого шляху. Покровитель допоможе у кожній скрутній ситуації.
  • Будь-хто, кого мучать фобії, душевні муки може звертатися за допомогою до Михайла.
  • Надасть він підтримку і тому, кому не вистачає терпіння та витримки, додасть сил, щоб досягти поставленої мети.

Молитва від псування Архангелу Михайлу

Для того, щоб захиститися від будь-якого зла, псування, слід звернутися до цього святого. І при першому відчутті негативного впливу чаклунства, треба відразу ж приступати до читання захисної молитви цьому архангелу:

О, святий Михайло Архангеле, помилуй нас, грішних, що вимагають твого заступу, збережи нас, раб Божих (імена), від усіх видимих і невидимих ворог, а більше підкріпи від жаху смердного і ти Творцю нашому в годину Страшного і праведного Суду Його. О всесвятий, великий Михайло Архістратиже! Не зневажи нас, грішних, що моляться тобі про допомогу і заступництво твоє в цьому вікі й у майбутньому, але спроможи нас там купно з тобою славити Отця і Сина і Святого Духа на віки віків. Амінь.

Від ворогів

О, святий Михайло Архангел, світлоподібний і грізний Небесного Царя воєводо! Насамперед Страшного Суду ослаби ми покаятися від гріхів моїх, від мережі ловлячих визволь душу мою і приведи до створеного Бога, що сидить на Херувимях, і молися за нею старанно, та твоїм клопотанням піти в місце покійне. О грізний воєводо Небесних Сил, представник всіх у Престолу Владики Христа, хранитель твердий усім чоловіком і мудрий зброяр, міцний воєводо Небесного Царя! Помилуй мене грішного, що вимагає твого заступу, збережи мене від усіх видимих і невидимих ворог, а більше підкріпи від жаху смертного і від збентеження диявольського, і сподоби мене не соромно стати Творцю нашому в годину страшного і праведного Суду Його. О всесвятий великий Михайло Архістратиж! Не зневажай мене, грішного, що молиться тобі за допомогу та заступ твій, у віці цьому і в майбутньому, але сподоби мене там купно з тобою славити Отця і Сина і Святого Духа на віки віків. Амінь.

Текст молитви Архангелу Михайлу щодня

Святий і великий Архангеле Божий Михаїле, несповідні і пресусні Троїці перший в Ангелах предстоятелю, роду ж людського приставника і хранителю, скорботний з глави помічників своїх. ляй вийму злобу і хитрощі його на землі! До тебе прибігаємо з вірою і тобі молимося з любов’ю: Буди щит незламним, і забрало твердо Святої Церкви і Православної Вітчизни нашої, захищаючи їх блискавичним мечем твоїх. Не залиши ж, про Архангела Божого, поміч і заступництвом твоїм і нас, що славлять сьогодення святе ім’я твоє: це бо, ще й багатогрішні есмії, але не хочемо в беззаконних наших жіноць Ти від Нього на діла блага . Озари, бо розум наш світом обличчя Божого, що ви сяє на блискавичному чолі твоєму, нехай розуміємо, що є воля Божа про нас, добра і скоєна, і провадиш усе, як . Зміцни благодаттю Господню слабую волю і немічну волю наше, так, утвердившись у Законі Господньому, перестанемо інше влаятися земними помислами і пожадливістю скорботних. красотами світу цього, як ради тлінного і земного безумовно забувати вічна і небесна. Над усіма ж цими випроси нам понад дух істинного покаяння, нелицемірний печаль за Богом і скорботу про наші гріси, та число днів, що залишає нам часового живота нашого, з нетерпінням, не на угоду. нії злих, вчинених нами, сльозами віри і скорботи серцевої, подвигами чистоти і святими ділами милосердя. Коли ж наблизиться час закінчення нашого, визволення від уз уз цього телесу, не залиши нас, Архангеле Божий, беззахисних проти духів злоби піднебесних, звичайних перегороджувати душі. і тобою, безперечно досягнемо цих преславних селищ райських, де немає печаль ні зітхання, але життя безкінечне, і, сподобавшись побачити пресвітле лице Всеблагого Господа і Владики нашого, падше зі сльозами у ніг Його, в радості та розчулення вигукнемо: слава Тебе, Твою до нас, негідних, благоволив Ти послати Ангели Твоя на служіння спасінню нашому! Амінь.